BRCGS 9 versijos reikalavimai, pagrindinių pakeitimų apibūdinimas, išaiškinimas

Vieta:

Miško g. 11, Kaunas

viešbutis „Victoria Hotel Kaunas”
Data:

2022-12-08

Trukmė:

8 akad. val.

Kaina:

129 - 159 €

Registracija į seminarą
Įmonės informacija
Dalyvio informacija

Komentarai


Programa
Programa
09:30 - 10:00

Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

10:00 - 12:00

Pagrindiniai pakeitimai 1 skyriuje
Papildymai, patikslinimai dėl maisto saugos ir kokybės kultūros, išaiškinimas iš BRC standarto kūrėjų pusės dėl neatitikčių lygio, kai yra nukrypimų kultūros diegime.
Kultūros plano pavyzdys.
Papildymai, kur turėtų atsispindėti papildomai kultūros diegimas (politika, VVA). Reikalavimai, kas turi pristatyti kultūros planą ir ko tikėsis auditoriai.
Darbuotojų komunikavimas su vadovybe dėl įvykių, įtakojančių maisto saugą.

Pagrindiniai pakeitimai 2 skyriuje
RVASVT – specifinių rizikų, valdomų per būtinąsias programas, validacija.
RVASVT plano validacija po jo sūkurimo.
RVASVT plano verifikavimas.
RVASVT ir BP pakeitimai ir pakeitimų validacija.

Pagrindiniai pakeitimai 3 skyriuje
Vidinis auditas – patikslinimai dėl jo apimties. Vidinio audito metu nustatytų neatitikčių registracija ir valdymas.
Patikslinimai dėl gamyklos higienos inspekcijų.
Pakeitimai tiekėjų patvirtinime – išplėtimas dėl reikalavimų atliekant tiekėjų auditus. Patikslinimai, kokiam subjektui turi būti atliktas atsekamumas, jeigu patvirtinamas pagrįstas klausimynu.
Išplėsti tam tikrų paslaugų teikėjų patvirtinimo reikalavimai.
Žaliavų tiekėjų ir paslaugų teikėjų veiklos monitoringas.
Patikslinimai ir reikalavimai procesams, vykdomiems išorėje.
Patikslinimai dėl koregavimo veiksmų ir esminės priežasties analizės.
Atsekamumas – patikslinimai kam jis privalomas.
Atšaukimai – patikslinimai ką turi pateikti įmonė sertifikavimo įstaigai atašukimo atveju.

12:00 - 13:00

Pietų pertrauka.

13:00 - 14:30

Pagrindiniai pakeitimai 4 skyriuje
Darbuotojų apmokymai dėl maisto apsaugos plano reikalavimų.
Zonų nustatymas prieš reikalavimų nustatymą patalpoms ir aplinkai.
Patikslinti reikalavimai patalpų planams (turi būti su rizikos zonomis ir atvaizdavimu, kur galima kryžminė tarša, jeigu atskiriama laiku).
Reikalavimai plastikinėms užuolaidoms.
Reikalavimai vandens talpoms, jeigu tokios naudojamos vandens sukaupimui ir laikymui.
Išplėsti reikalavimai įrengimams ir jų konstrukcijai.
Patikslinimas dėl galimos taršos alergenais valdymo, kai yra valgomasis.
Papildymai dėl cheminių medžiagų laikymo ir tvarkymo.
Išaiškinimas dėl reikalavimų medžiui.
Smulkaus inventoriaus, naudojamo gamyboje, valdymas.
X-ray detektorių testavimo procedūros.
Kitų svetimkūnių nustatymo ar pašalinimo įrenginių valdymas ir kontrolė.

Patikslinimai CIP kontrolėje.
Pakeitimai aplinkos monitoringo programai.
Papildyti atliekų šalinimo reikalavimai.
Pakeitimai dėl neatitiktinių produktų su privačiais ženklais panaudojimo.
Pakeitimai dėl transporto kompanijų patvirtinimo.

14:30 - 14:45

Kavos pertraukėlė.

14:45 - 16:00

Pagrindiniai pakeitimai 5 skyriuje
Tinkamo pakuotės dizaino patvirtinimo procedūra.
Produktų falsifikavimo suvaldymo grupė ir jos kompetencija. Papildomi reikalavimai falsifikavimui ir rizikos suvaldymui.
Tinkamas mėginių atrinkimas iš gamybos. Atsižvelgimas į galimas tyrimų laboratorijos paklaidas vertinant rezultatus.
Išplėsti reikalavimai vidinėms laboratorijoms ir gamybinėms laboratorijoms.
Papildymai dėl gyvų gyvylių priėmimo kontrolės.

Pagrindiniai pakeitimai 6 skyriuje
Specifikacijų keitimo procedūros.
Reikalavimai suvaldyti taršą nuo produktų, kurie yra laikomi įmonėje, bet kurie nepatenka į sertifikavimo sritį.
Savalaikio netinkamo ženklinimo nustatymo procesas. Patikslinimai kaip tikrinti ar tinkamai suženklinama.
Procesas apsisaugoti, kad netinkamo kiekio produktai nebūtų grąžinami į atgal gatavus produktus.

Pagrindiniai pakeitimai 7 skyriuje
Pakeitimai dėl rūbų skalbimo patiems darbuotojams.

Pagrindiniai pakeitimai 8 skyriuje
Reikalavimai dėl išardomų sienų aukštos rizikos / aukštos priežiūros zonose.
Papildymai dėl smulkios įrangos naudojimo pagal zonas.
Reikalavimai valymo inventoriui.
Reikalavimas dėl atskirų CIP sistemų pagal zoną.

Pagrindiniai pakeitimai 9 skyriuje
RVASVT sistema prekybai skirtiems produktams. Papildomi reikalavimai atsekamumui prekybai skirtiems produktams.

16:00 - 16:15

Klausimai, diskusijos.

Žiniomis dalinasi
Marius Kaziliūnas
UAB „Maisto saugos biuras“ direktorius, auditorius.
Kaina
Kaina:
159 eur. vienam dalyviui.
Kaina*:
*149 eur. vienam dalyviui - užsiregistravus iki lapkričio 11 d.
Kaina**:
**129 eur. vienam dalyviui - užsiregistravus trims ir daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės/įstaigos.
Mokymų paslaugos PVM neapmokestinamos pagal PVMĮ 22 str.
Papildoma informacija

REGISTRACIJA VYKDOMA IKI gruodžio 6 d.

Seminaro dalyviams išduodami pažymėjimai.

Į kainą įskaičiuotas metodinės medžiagos komplektas (el. versija), kavos pertraukėlė, pietūs.

Informacija apie seminarą:
Projektų vadovas
Alvinas Dūdėnas
+370 600 17825, alvinas@avgo.lt.

Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti seminaro programą.

Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 darbo dienoms iki renginio telefonu +370 600 17825 arba el. paštu alvinas@avgo.lt. Vėliau pinigai negrąžinami.