Maisto produktų mikrobiologinių metodų verifikavimas. Matavimo neapibrėžties skaičiavimas vadovaujantis standarto „LST EN ISO 19036:2019 reikalavimais. Praktiniai pavyzdžiai.

Vieta:

Kaunas, Miško g. 11

viešbutis „Victoria Hotel Kaunas”
Data:

2023-04-26

Trukmė:

7 akad. val.

Kaina:

129 - 149 €

Registracija į seminarą
Įmonės informacija
Dalyvio informacija

Komentarai

Mieli mokymų dalyviai, iki balandžio 7 d. galite mums siųsti jums aktualius, su mokymu tema susijusius klausimus el. paštu alvinas@avgo.lt. Į juos lektorė atsakys mokymų metu.
Programa
09:30 – 10:00

Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

10:00 – 12:00

Metodo įdiegimo verifikavimo ir maisto produkto verifikavimo apžvalga.

  • Reikalavimai matricos pasirinkimui;
  • Reikalavimai parametrų pasirinkimui;
  • Mėginių skaičiaus pasirinkimas.

Kokybiniai metodai.

  • Matricos pasirinkimas;
    Aptikimo lygio nustatymas (eLOD50);
  • Tyrimo schema;
  • Rezultatų įvertinimas;
  • Praktiniai pavyzdžiai.

Kiekybiniai metodai. Poslinkio (eBias) nustatymas.

  • Matricų pasirinkimas;
  • Tyrimo schema;
  • Rezultatų įvertinimas;
  • Praktiniai pavyzdžiai.
12:00 – 13:00

Pietų pertrauka.

13:00 – 14:45

Kiekybiniai metodai. Pakartojamumo standartinio nuokrypio nustatymas.

  • Matricų pasirinkimas;
  • Tyrimo schema;
  • Rezultatų įvertinimas;
  • Praktiniai pavyzdžiai.

Standarto „LST EN ISO 19036:2019 Maisto grandinės mikrobiologija. Matavimo neapibrėžties įvertinimas atliekant kiekybinį nustatymą“ analizė:

  • Standarto taikymo sritis;
  • Pagrindiniai neapibrėžties skaičiavimo principai.

Kiekybinių mikrobiologinių metodų neapibrėžties skaičiavimas.

  • Techninės neapibrėžties skaičiavimo būdai;
  • Matricos neapibrėžties įvertinimas;
  • Pasiskirstymo neapibrėžtis;
  • Labiausiai tikėtino skaičiaus (TS) neapibrėžtis.
14:45 – 15:00

Kavos pertraukėlė.

15:00 – 15:50

Sudėtinė ir išplėstinė matavimo neapibrėžtys.

  • Kolonijų skaičiavimo metodai;
  • Kolonijų skaičiavimo su kolonijų patvirtinimu metodai;
    TS metodai.

Matavimo neapibrėžties pateikimas.

Praktiniai pavyzdžiai, atsakymai į dalyvių el. paštu ar gyvai užduotus klausimus, diskusija.

Žiniomis dalinasi
Jovita Petruškevičienė
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto, Maisto produktų mikrobiologinių tyrimų skyriaus vedėja.
Kaina
Kaina:
149 eur. vienam dalyviui.
Kaina*:
*139 eur. vienam dalyviui - užsiregistravus iki balandžio 7 d.
Kaina**:
**129 eur. vienam dalyviui - užsiregistravus trims ir daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės/įstaigos.
Mokymų paslaugos PVM neapmokestinamos pagal PVMĮ 22 str.
Papildoma informacija

REGISTRACIJA VYKDOMA IKI balandžio 24 d.

Seminaro dalyviams išduodami pažymėjimai.

Į kainą įskaičiuotas metodinės medžiagos komplektas (el. versija), kavos pertraukėlės, pietūs.

Informacija apie seminarą:
Projektų vadovas
Alvinas Dūdėnas
+370 600 17825, alvinas@avgo.lt.

Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti mokymų programą.

Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 dienoms iki renginio aukščiau nurodytais kontaktais. Vėliau pinigai negrąžinami.